lördag 25 januari 2014

Lögnen lever vidare

Socialisten Jan S Sjöberg skriver "Den borgerliga regeringen valde under förra mandatperioden och fortsätter att sänka skatterna med 100-tals miljarder, mest för de rikaste.
Att investera i viktiga äldrepolitiska reformer går för oss Socialdemokrater före stora skattesänkningar.
"

 Fakta är att jobbskatteavdraget ger mest vid den punkt där den genomsnittliga heltidsarbetaren befinner sig, oavsett om man tjänar 10 eller 1 miljon ggr mer än denne så får man inte mer i jobbskatteavdrag.

För den genomsnittlige heltidarbetaren ca 2200:- per månad mer i plånboken, för ett par talar vi om ca 50000:- mer i plånboken per år efter skatt.

S var emot dessa skattesänkningar, nu säger de sig behålla dem om de får makten, detta rimmar illa med vad Jan S Sjöberg skriver, hur är det egentligen Jan ... ?

Jag tolkar dig som att det blir stora skattehöjningar för de som arbetar ånyo.

Herr Sjöbrg fortsätter"Vi ska ha ett starkt, gemensamt pensionssystem...."

Ja,. det är alla överens om, dagens pensionssystem med sina brister är bestämt av just S + allianspartier gemensamt. Göran P ryckte bort ett par hundra miljardr från pensionärerna för att betala för ca 200 000 människor han körde ut i förtidspensionering, efter det har pensionssystemet varit instabilt...

Jan avslutar med "Pension är uppskjuten lön – inte bidrag. Men pensionärer betalar idag mer i skatt än personer som arbetar, vid lika inkomster. Jag undrar därför om man borde ta upp en diskussion med EU-domstolen om diskriminering? Kanske att hänföra diskrimineringen till rasism mot folkgrupp eller en svensk apartheid?"

Fakta är att den som arbetar på sin lön betalar allmän löneavgift, en ca 10%-ig statlig löneskatt. Denna löneskatt betalar inte pensionärer på sin uoppskjutna lön, inte när den faller ut och ej heller när medlen avsattes för framtiden. En arbetare betalar därför MER i skatt än motsvarande pensionär. Det enklaste vore väl att pensionären då istället skulle betala allmän löneavgift och få jobbskatteavdrag, då får ju pensionärena betala lika mycket skatt som motsvarande arbetare men det blir ju då mer skatt för pensionärerna än de betalar idag ...

Eftersom detta faktum har påtalats och herr Sjöberg fortsätter att sprida denna felaktighet så är det alltså en medveten lögn numera från herr Sjöbergs sida.


Källa : http://janssjoberg.blogspot.se/2014/01/svensk-apartheid.html