onsdag 3 december 2014

Efter Ljugholt kom Stefan Lögne'n

Japp, misstänkte det.

Lövfen lovade dyrt och heligt (?) att han inte skulle administrera en alliansbudget.
Verkligheten visar att det är exakt motsatsen han nu väljer att göra under 2015 fram till valet (till att börja med).

Trots att det finns ett regeringsalternativ i riksdagen (M+C+Fp+Kd) som är större än den nuvarande regeringsröran (S+Mp), en allians med 8 år av sammansvetsad politik, en allians som var förberedd redan innan valet, en allians som kan hitta majoritet genom att söka stöd hos S, Mp och Sd i olika frågor så väljer Lövfen att förbereda för nyval.

Det hederliga, ärliga alternativet hade varit att avgå, att lämna rodret och låta alliansen få ta hand om att genomföra den budget som riksdagen beslutat, nämligen alliansens.

Lövfen klamrar sig fast vid makten dag för dag, berusad av den, han spelar rysk roulette och hoppas på underverk i mars. 

Så handlar den som sätter sig själv i centrum, så handlar den maktberusade som vill ha makt till varje pris. Maktpartiet S visar sitt ansikte. Det står där naket och avslöjat.

Det enda positiva är att svenska väljare nu har chansen att säga kraftfullt nej till detta socialdemokratiska parti som har målat in sig i ett hörn tillsammans med det tillväxtfientliga miljöpartiet, nej till mer av denna rödgröna röra. Nej till politiker som leker lekstuga och ger olika besked från dag till dag i viktiga frågor som t.ex utrikespolitik, Bromma flygplats, Stockholms viktiga vägbygge etc etc. 

Denna regering har varit en parodi.

För alliansen gäller det att agera som ett parti , det bästa hade varit att gå fram som ett parti - allianspartiet med en gemensam röstsedel,  och efter valet fördelat sina riksdagsplatser enligt samma procentuella fördelning som man fick i senaste valet 2014. 

Vidare bör man slänga av sig den heliga kon och för landets bästa inse och ta intryck av den mer än berättigade kritiken mot nuvarande svensk asyl/flykting/anhöriginvandring. 

Denna bör dels begränsas kraftigt, sätt en kvot som vi tar emot och låt denna väljas ut av UNHCR, det ska inte längre gå att köpa sig en biljett av kriminella för att ta sig hit och kasta sitt pass, skapa tillfälliga uppehållstillstånd för de som flyr krig, satsa mångdubbelt mer i flyktingars närområde, kräv försörjningsplikt för anhöriginvandringen. 

Dessa åtgärder öppnar för tiotals miljarder i resurser som kan användas årligen till att förbättra det svenska välfärdssamhället istället för att rasera den gemensamma välfärden !