söndag 7 december 2014

Reinfeldt har inte tänkarmössan på längre

Det verkar som om den annars så kloke Reinfeldt fått en dipp i sin intellektuella nivå.
Rörande nuvarande nivåer på immigration säger han  bland annat :

"De nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler flyktingar än i dag."

" Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt."

http://www.di.se/artiklar/2014/12/7/reinfeldt-vi-har-gott-om-plats-for-fler-flyktingar/

Javisst, rent geografiskt kan Sverige husera hundratals miljoner människor, det är liksom inte det som problemet gäller herr Reinfeldt. Problemet är att den svenska ekonomin, vår gemensamma välfärd inte kan hantera en alltför stor volym per år. Dagens volymer är redan nu extrema och slår sönder vår välfärd. Den förvärrar massarbetslösheten in absurdum, raserar skolan och skjuter välfärden i sank.

Kanske herr Reinfeldt tycker det är bra att , isåfall är det nog dags för Reinfeldt att lämna den politiska scenen.

Reinfeldt och Borg har lett Sverige genom tidernas värsta globala ekonomiska härdsmälta med högsta betyg i klassen , detta är fakta och något som måste svida i den ljugande rödgröna röran som kastat Sverige in i kaos men uppenbarligen har Reinfeldt halkat totalt fel i denna för Sverige så kritiska fråga som berör alla svenska medborgares framtid.

Om Batra är arvtagare till denna position i sakfrågan så vilar det ett mörkt moln över moderaternas framtid som parti.