torsdag 12 mars 2015

Dags att stänga plånboken till ”Palestina” , eller hur regeringen ?

“Vi har under åren pumpat in åtskilliga biståndsmiljarder och har som första EU-land erkänt den palestinska staten.”
” Biståndet ökar med 500 miljoner kronor till 1,5 miljarder kronor under de kommande fem åren.”
” Ett problem är att korruptionen är utbredd och en betydande del av de utländska biståndsmiljarderna försvinner på vägen. Wallström lovar dock att "ställa tydliga krav" på att Palestina bekämpar korruptionen. Hur framgångsrik har Abbas och den Palestinska myndigheten varit på den punkten?
Sedan är det ett välkänt faktum att den biståndsberoende Palestinska myndigheten betalar ut löner till fängslade och frisläppta palestinska terrorister. Ju allvarligare terrorbrottet är desto högre ersättning. Den som döms till 20 år i fängelse för terrorbrott mot civila israeler får motsvarande 16 000 kronor i månaden.”
Människorättsorganisationen Human Rights Watch rapporterar om förekomsten av tortyr, hur fredliga demonstrationer i Ramallah upplöses av säkerhetsstyrkor. Vad gäller den feministiska utrikespolitiken så höjs biståndet till en stat där giftermål och beslut om skilsmässa har delegerats till religiösa domstolar. Dessa domstolar kräver ett intyg från en manlig släkting för att kvinnor ska kunna gifta sig.”


Eller är det som så att denna palestinska förtryckarregim bestående av bland annat ex-terrorister passar de rödgröna ?