lördag 7 mars 2015

Vänskapskorruption inom S, ännu ett fall

"Två topprankade kvinnor som jobbat för alliansregeringen sökte uppdraget för IMF. Men finansminister Magdalena Andersson vände sig i stället till den tidigare S-ministern Thomas Östros – långt efter att ansökningstiden gått ut."

"Totalt tio personer hade anmält intresse när ansökningstiden löpte ut den 24 november förra året. Då fanns inte den tidigare S-ministerns namn med.
Det gjorde däremot Susanne Ackum och Johanna Lybeck Lilja, med erfarenheter från bland annat EU, Riksbanken och IMF. Båda arbetade dessutom på finansdepartementet i alliansregeringen.
Men i stället för att gå vidare med kandidaterna vände sig Magdalena Andersson till Thomas Östros och bad sin partikamrat att skicka in en ansökan till det attraktiva jobbet, rapporterar DN.
När sedan Thomas Östros följde uppmaningen och den 5 februari lämnade in en kort intresseanmälan dröjde det inte länge innan regeringen beslutade om att nominera den tidigare S-ministern till ny exekutivdirektör vid den nordisk-baltiska valkretsen i Internationella valutafonden (IMF)."

http://www.di.se/artiklar/2015/3/3/spelet-bakom-thomas-ostros-nya-jobb/