lördag 30 maj 2015

Socialisten och kooperationen

Socialisten Anders Forss hyllar kooperativa rörelser...

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1908&blogg=68194

Min kommentar blir att reflektera över OK/Q8's senaste lilla malör med 64 miljoner i pensionsavtal för Vd:n och kommentaren från socialdemokraten Ines Usmann "Jag tycker inte att det är ett särskilt dyrt pensionsavtal. Jag får också mycket pengar när jag går i pension. Jag tycker inte att vi ska ha en vd som ska bli fattigpensionär", säger OK:s styrelseordförande Ines Uusmann till SVT."
http://www.di.se/artiklar/2015/5/29/oks-forre-vd-far-miljonpension/

Anders Forss svarar : "Ja du Jonny! Saker som detta upprör även mig och jag ska göra allt som står i min makt för att saker som denna inte ska upprepas. "

Jag :
Detta ligger i maktens natur, ge människor makt så missbrukar de den. 
Ju större makt, ju större missbruk.
Ju större syltburk att sleva ur, ju smetigare blir händerna.
Det spelar ingen som helst roll vilken ideologisk grund de kommer från.

Detta är en mänsklig defekt att roffa åt sig. Hela den svenska eliten i politikerkåren är genomrutten. Samma sak med de stora börsbolagens styrelser och politiskt utvalda i offentligt drivna bolag. Samma sak med eliten inom fackföreningsrörelsen, inom kooperativa bolag, inom idrottsrörelsen etc etc.

Därför ska människor inte ges makt på det viset som t.ex dagens politiker har, makten ska ges åter till oss väljare att bestämma över vår vardag och över våra liv.

Därför är socialismen skadlig för oss medborgare eftersom den vill "avlasta" oss medborgare med beslut och koncentrera besluten till en politikerelit.

Socialismen vill beskatta oss till döds för att man anser att politikereliten vet bäst hur medlen skall användas.

Anders Forss : "Så länge jag får vara med och bestämma så ska vi politiker inte ägna oss åt denna typ av handling, ej heller de som jobbar i fackförbund och folkrörelseföretag.

Vi ska föregå med gott exempel. Och om du läser mina inlägg så kan du finna att det är just den sortens samhälle som jag vill bygga.
"


Jag :
Du kan knappast anses ha föregått med gott exempel, du erkänner att din bakgrund har varit att hjälpa företag och individer att undgå skatt.  Oavsett om det varit inom lagens ramar eller ej så har du haft en minst sagt omoraliskt baserad karriär.

Att du nu på gamla dagar slickat såren och dragit hem till Sverige för att dra nytta av den svenska välfärden som du inte bidragit till förstärker inte direkt synen på en man med moral passande någon som ska ges makt.

Dina ovetenskapliga påståenden om laktostolerans och dina hemsnickrade begrepp om religion, kärlek och socialism som den enda vägen där allt annat är motsatsen till kärlek tyder inte på den balans och det förnuft man söker hos en politiker.

Dina upprepade faktafel som jag påpekat och som du vägrar erkänna är inte att föregå med gott exempel.

Du säger ofta "Så länge jag får vara med och bestämma " så ska det bli bra men det har ingen annan mening än att om du skulle kunna vara enväldig diktator i din framdrömda återuppståndna DDR-kopia så skulle du bestämma allt och "kärleken" skulle då ges möjlighet att lägga sin blodbestänkta filt över det svenska folket.