torsdag 4 maj 2017

Franchellianska bidrag

Aftonbladets Eva Franchell (S) skriver i en ledare om att det är så hemskt att moderaterna föreslår  nya skattesänkningar på arbete.

Fakta : Vi vet att de tidigare av alliansen införda skattesänkningarna nu ger en normalfamilj med två heltidsarbetande normalinkomsttagare nästan 4000:- mer i månaden att leva för. Det tycker givetvis Franchell är galet och vill absolut inte se mer förbättringar för de som arbetar.

Hon gillar vidare inte att moderaterna vill sänka ersättningen för de arbetslösa/sjuka som har högsta ersättningarna.

Och värst av allt enligt Franchell, moderaterna vill öka RUT. Det är pigbidrag enligt Franchell.
I verkligheten vet vi (men inte Franchell) att RUT ger plus i statskassan totalt sett, det skapar vita jobb som tidigare varit svarta, det ger jobb till de som saknar utbildning och är arbetslösa , allt detta ignorerar  Franchell.

Vad vill Franchell ? Jo hon gillar C-förslaget att ge en "grön" bilbonus på hela 100 000:- till de som köper en ny bil (el). De som är rika nog att köpa en sådan ny dyr bil ska alltså i socialisten Franchells önskevärld få 100 000:- av staten. 
En bil som inte är miljövänlig eftersom den utnyttjar i sina batterier resurser av vissa grundämnen som är oerhört sällsynta på vår planet.

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/q9e6L/kinberg-batra-soker-fler-pigor