torsdag 19 april 2018

Ett nytt "felixgate" liknande ärende

Elevers faktablad om invandring polis- och Säpo-anmäldes av rektor som ”främlingsfientlig propaganda"
"På Dragonskolan i Umeå ville en grupp elever informera om vilka konsekvenser den förda invandringspolitiken fått på det svenska samhället. Det gillades inte av skolans rektor, Anna Sundelin, som valt att polisanmäla sina elever som hon i ett medieuttalande stämplar som ”fruktansvärda rasister”. Hon slår också fast att det är ”absolut otänkbart” att yttrande- och åsiktsfrihet ska råda på hennes skola."

"I VK-artikeln uppger Dragonskolans rektor Anna Sundelin att hon och den övriga skolledningen ”ser allvarligt på att det spridits rasistisk propaganda” på skolan. Hon kallar det som skett för ”fruktansvärt” och slår fast att ”det är absolut otänkbart att ha den typen av propaganda på skolan”. Här råder ”nolltolerans” tillägger Sundelin och berättar att hon anmält saken till såväl polisen som Säpo samt vidtagit åtgärder så att eventuella nya flygblad kan rapporteras och omedelbart plockas bort."

Länk till faktabladet

Man kan notera att det som står skrivet är korrekt om än lite väl kortfattat formulerat. 
Det finns inget rasistiskt vilket rektorn påstår.

Vi har de direkta kostnaderna som ett år var t.ex:
8 - Migration 41.3 miljarder
13 - Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering 19.2 miljarder (nästan allt i denna är nyanländas kostnader)

dvs ca 60 miljarder.

Lite om kostnaderna för det migrantindustriella komplexet.
58 procent av de som står inskrivna som arbetssökande är utrikesfödda. Samtidigt utgör gruppen 23 procent av befolkningen.

Kostnader vad gäller arbetsmarknadsåtgärder ligger på 70 miljarder fundera lite på hur stor andel av de arbetslösa som är utlandsfödda och hur deras andel av denna kostnad är... samt hur mycket mindre DEN BORDE VARA om den var i proportion till andelen utlandsfödda gentemot hela folkmängden :

Den borde var 23% - dvs ca 16 miljarder.
Den är        58% - dvs ca 41 miljarder
Det finns alltså en MERKOSTNAD på ca 25 miljarder i denna utgiftspost för staten relaterad till migration.

Då är vi uppe i ca 85 miljarder.

Den sortens merkostnader finns i flera andra utgiftsposter. 
Lägg till detta att delar av utgifterna för bistånd (som totalt ligger på ca 40 miljarder) går till migrationsrelaterad aktivitet.
Lägg till detta kostnader för kommuner och landsting som inte täckts via statliga bidrag, dessa kostnader ökar dessutom nu i snabb takt.

Vad verkliga totalkostnaden blir för det migrantindustriella komplexet ligger säkert över 100 miljarder. Alltså är påståendet på bladet korrekt.

Lite referenser
Europe’s Growing Muslim Population
Europe’s Muslim population will continue to grow – but how much depends on migration

Tillgång till vård 
"Innan lagändringen som trädde i kraft i juli 2013 var de som befann sig i Sverige utan tillstånd, så kallade papperslösa, själva tvungna att bekosta sina vårdkostnader. Enligt en svensk enkätundersökning gjord 2006 av Läkare utan gränser fick papperslösa patienter vanligtvis betala mellan 1400-2000 kr för ett läkarbesök och en förlossning kunde kosta omkring 21 000 kr. Nu är papperslösa och gömda, liksom asylsökande, endast skyldiga att betala patientavgift vid läkarbesök, som i regel ligger på 50 kr"