lördag 21 april 2018

Notiser

Brukare ska få åtta kronor i timmen (höjning från 4 kronor)
"Brukare från tre dagliga verksamheter i Malmö har gått ut i strejk. De är missnöjda med den habiliteringsersättning de får – trots att Malmö stad lovat att höja den till det dubbla."

"Ansvarigt kommunalråd och ordförande i funktionsstödsnämnden är Nils Karlsson(MP). För ett par veckor sedan var han på besök hos de tre dagliga verksamheterna som strejkar.
– Jag har aldrig i mitt liv stött på någon som är helt nöjd med sin ersättning till hundra procent och jag förstår att de inte heller är det, men de får en höjning av habiliteringsersättningen, säger han."

Ge dem en rimlig ersättning, de vill ha 20 kronor i timmen ! 

 Danska socialdemokrater långt före de svenska
"Danska S säkrade burkaförbud - nu diskuteras åldersgräns för omskärelse"

Pengarna slut – flera vårdcentraler stängs och 100 får sparken 
"På grund av bristande resurser tvingas nu Region Jämtland Härjedalen minska sina kostnader "mycket kraftigt". Detta ska man bland annat göra genom att lägga ned flera vårdcentraler och kicka 100 anställda."

 Förskolebarnen "river, biter, sparkar, slår och spottar på personalen"
 "Det är kaos på Tallåsens förskola i det så kallade utsatta området Fröslunda i Eskilstuna, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. Barnen har spårat ut totalt och skriker "Fuck you" till lärarna, som också blir misshandlade av barnen."
"På förskolan går 120 barn som talar 22 olika språk. Bara två av barnen har svenska som modersmål."

Helena Edlund - Socialdemokraternas islamistiska draksådd 
"Socialdemokraterna har två mål: Att ta makten och att behålla den. I sin strävan efter att uppnå dessa mål valde man helt sonika att sälja ut demokratin till religiösa extremister och antidemokrater. Draksådden från den oheliga alliansen får vi nu alla skörda."