fredag 6 april 2018

Notiser

Brå-siffror: Det dödliga våldet fortsätter att öka
"Siffran för dödligt våld är den högsta sedan Brå började sammanställa statistik 2002. Efter en liten dipp 2010-2012 har kurvan åter pekat stadigt uppåt. Även våldtäkterna och de sexuella ofredandena fortsätter att öka, förra året med cirka tio procent vilket i reda tal innebär drygt 650 fler våldtäkter än året innan."

Kalmar - 40-årig kvinna våldtogs av tre unga män
"Östra Småland har tidigare berättat att polisen med anledning av kvinnans uppgifter misstänkte att det kunde röra sig om gärningsmän boende på ett hvb-hem i Kalmar. Socialförvaltningen i Kalmar vägrade emellertid medverka och lämna ut namnen på de boende på hemmet och fick stöd för detta upp i Förvaltningsrätten.
De misstänkta kunde emellertid identifieras i alla fall , de anhölls i februari och har suttit häktade sedan den 16 februari respektive den 21:a. De har varit i flera förhör men vägrar att uppge vem den tredje medverkande i den grova våldtäkten var."
Åklagaren yrkar att de utvisas efter avtjänat straff. - Det är bra !

Rumänsk tiggare anhållen i sin frånvaro för överfallsvåldtäkten i Bromma

Lund Minderårig flicka utsatt för gruppvåldtäktsförsök

Ökänt invandrargäng misshandlade pappan grovt i Mall of Scandinavia när han skulle rädda sonen

Migrant (dömd för våldtäkt) slår ner andra migranter
"Den unge araben kom undan med 120 timmars ungdomstjänst efter att ha våldtagit en flicka i Fagersta. Nu har han dömts igen – för att ha rånat och misshandlat olika flyktingbarn.
...Våldtäktsmannen döms också för att ha tillsammans med en jämnårig arab från Syrien ha rånat ett afghanskt flyktingbarn på mobiltelefonen genom att hota afghanen med en kolsyrepistol. Det skedde på Alfavägen i Fagersta den 17 april 2017.
...Han dömdes i juli 2014 för att ha hållit fast och våldtagit en flicka på en soffa i en lägenhet i Fagersta. En annan, äldre arab i 40-årsåldern från Palestina, åtalades för att ha varit med och gruppvåldtagit flickan men friades på grund av brist på bevis."
Utvisning , finns inte det på kartan ?

En miljon ukrainska gästarbetare har välkomnats med snabba arbetsvisum till Polen.

"– Det är helt enkelt brist på kunniga arbetare. Eftersom polackerna åkt utomlands för att jobba – till Tyskland, Sverige och Norge – så finns ett stort hål som någon måste fylla, säger den ukrainske byggnadsarbetaren, Dimitro Filippov.
– Om man uppför sig, hittar jobb och lär sig språket så blir man alltid väl mottagen, avslutar han. "

Vår svenska kravlöshet gör oss alla till förlorare
"Den strukturella kravlösheten håller på att ta över vårt samhälle.
Om vi ska fungera som nation måste vi skaka av oss den naivitet som tillåtits breda ut sig under alltför lång tid, skriver Stefan Krakowski, överläkare i psykiatri."

Flera brottsdömda jobbar med att hjälpa asylsökande
"Sveriges Radios program Kaliber kan visa att flera dömda brottslingar arbetar som offentliga biträden till asylsökande. Dessutom saknar många juristutbildning."
"Kalibers granskning visar att personer som är dömda för grova brott och saknar juristutbildning har fått arbeta som offentliga biträden. Det handlar om personer som har dömts för grov ekonomisk brottslighet, våldsbrott och för att ha sexuellt ofredat sina klienter."

 Wahhabismen och Muslimska Brödraskapet: Två olika rotsystem – samma mål
 Sverige nekar MOTSTÅNDARE till Muslimska Brödraskapet visum

 Fler mord i London än New York för första gången på 200 år

Hon giftes bort som 12-åring men mannen får behålla barnen

Big brother - MSB får "snabbspår" till Facebook – kan radera "falsk" information från plattformen

VänsterTV - Friskolor översvämmas av ansökningar efter SVT-satir
Friskolorna bör begära skadestånd av SVT. 

Alliansen lägger ner Arbetsförmedlingen – vid valseger 
Ja tack, arbetsförmedlingen förmedlar mindre än 15 procent av alla jobb. 

Flickbrudar ska inte vara till salu i Sverige 
Det är för väl att föräldrarna i Värmland fälldes för försök till äktenskapstvång. Men smäll på fingrarna duger inte som påföljd, de dömdes bara till tio månaders fängelse - villkorligt.

Tafsande syriers försvar - de är dåliga kvinnor ... 
"En 20-årig man från Syrien har döms för att ha tafsat intensivt på en 16-årig flicka. Ofredandet skedde på en ungdomsmottagning – inför flickans mamma.
– Även hon är en dålig kvinna, sade mannen på arabiska om flickans mamma under förhör."


En skola utan klassrum - ett sjukt experiment 
 
Mycket läsvärd artikel skriven av polismannen Mustafa Panshiri