torsdag 19 april 2018

Notiser

Bostadsbolag satsar på långtidsarbetslösa utrikesfödda kvinnor
Subventionerat nystartsjobb till kvinna som varit arbetslös

Kostnaden för att låta ensamkommande stanna: 2,9 miljarder
"Trots hård kritik lägger nu regeringen fram sin proposition som ska låta tusentals "ensamkommande" få stanna i Sverige. Kostnaden blir jättehög: 2,9 miljarder på tre år. Och de afghanska männen ska inte ens behöva göra sin identitet sannolik, enligt regeringens slutliga lagförslag."
 "Nu återstår att se om Centerpartiet kommer rösta ja till den kontroversiella lagen, vilket krävs för att den ska gå igenom i riksdagen."

Invandrares bidragsberoende kan leda till skattehöjningar
Det var väl dagens icke-nyhet ...
58 procent av de som står inskrivna som arbetssökande är utrikesfödda. Samtidigt utgör gruppen 23 procent av befolkningen. SVT kan med statistik från SCB också visa att det tar åtta år för hälften av invandrarna att få jobb.

Extremt hög arbatslöshet under högkonjunkturen
7,2% arbetslöshet ! Katastrof, inför kommande lågkonjunktur, katastrof !

Efter miljardrullningen till migrationen – inget reformutrymme under 2019
"Det kommer inte att finnas något reformutrymme för den regering som ska styra Sverige efter höstens val. Det slår tunga ekonomiska bedömare som Konjunkturinstitutet (KI) och Ekonomistyrningsverket (ESV) fast. Tvärtom har man räknat fram att en kommande regering skulle behöva höja skatten eller skära i välfärden med 40 miljarder kronor för att klara överskottsmålet i statsfinanserna och bibehålla nuvarande nivå på de statligt finansierade välfärdstjänsterna."
ÄN VÄRRE :
"KI:s och ESV:s prognoser bygger på en optimistisk bedömning av utvecklingen på bostadspriserna i Sverige och av den internationella ekonomin. Om bostadspriserna skulle falla kraftigt och världshandeln påverkas negativt av exempelvis ett handelskrig mellan USA och Kina kan de svenska statsfinanserna försämras avsevärt. Detta om konsumtionen minskar och arbetslösheten ökar."

Katastrofsiffror för S i Göteborg  - göteborgarna är ett exempel att ta efter !
"Socialdemokraterna är på väg mot ett katastrofval, enligt GP/Sifos lokala väljarbarometer. I dag skulle endast 15,4 procent av väljarna rösta på dem i kommunvalet."
Ledarsidorna skriver om det sönderfallande S 

Socialdemokraterna privatiserar ungdomsvård till riskkapitalbolag – S-topp sitter i styrelsen 
"Regionrådet Karin Sundin (S) ställer sig positiv till det nytecknade BUP-avtalet med Capio när hon blir intervjuad av SVT. Något som inte framgår av intervjun är dock att samma Karin Sundin (S) också sitter i styrelsen för just Capio."
 
Dubbelt livstidsdömd palestinsk terrorist krönikör på svensk vänstertidning 
"Den vänsterradikala svenska tidningen Proletären har rekryterat en ny krönikör, Ahmad abu al-Saud Hanani Abd Al-Razeq. På hans CV finns bland annat att han tillhört den palestinska terrororganisationen PFLP:s ledargarnityr och avtjänat 23 år i israeliskt fängelse för antisemitiska terrorbrott.
1987 dömdes Ahmad i israelisk domstol till dubbla livstidsstraff för terrorbrott som krävt flera dödsoffer."

Vad UR glömmer berätta för lyssnarna
"Det nya radioprogrammet Bildningsbyrån – tänka mot strömmen har påbörjat publiceringen av 30 kortdokumentärer om människor som gjort avtryck i politiken."
"Det är tur att Utbildningsradion är så tydlig med att den är oberoende, saklig och har hög trovärdighet. Annars skulle man nästan kunna få intrycket att den är vänstervriden, uppåt väggarna osaklig och att den, åtminstone för oss till höger i det politiska spektrumet, i mångt och mycket saknar trovärdighet."
Pålitlig media var det ...
 

Här byter TV4 ut "USA" mot "Ryssland" i kritiska uttalandet
"TV4 kritiseras för att ha översatt det arabiska ordet "Amrika" till "Ryssland, Iran och regimen" i en intervju med en boende i syriska Douma."
 Ooopss.. pålitlig media var det ...

Kritikstorm mot SVT:s USA-journalist – skrev att Sverige har "gratis" sjukvård
Hört talas om skatter ? Knappast gratis... pålitlig media var det ...

Våldsdömd riksdagskandidat (C) bakom attackerna mot Samhällsnytt 
"För tre veckor sedan uppmärksammade Samhällsnytt att flera personer som ingår i ett trollnätverk angriper företag som genom Googles annonseringstjänst placerar sina annonser hos oss. Idag kan vi avslöja att en av personerna bakom attackerna är centerpartistiske politikern Simon Trbojevic. Mannen står på Centerpartiets riksdagslista tillsammans med Annie Lööf och är dömd för ett allvarligt våldsbrott."
 
Socialdemokraternas misstänkta trollsidor på Facebook
"Socialdemokraterna använder flera misstänkta trollsidor på Facebook för att öka engagemanget för partiets politiska propaganda"
 
”Gud är fascist” – lärobok för årskurs 7
Javisst är han det OM han hade existerat vill säga. Han skulle då vara OF (Original Fascist).
Däremot måste jag säga att läroboken verkar vara väl naivt skriven. Texten man ser på bild i artikeln ser ut som den vore skriven av ett barn.

Nyanlända fick förtur till 188 lägenheter i Luleå förra året
Så ser det ut över hela landet tyvärr, en gräddfil.

Bokbål arrangeras till stöd för Sara Danius
Inte det bästa sättet att protestera direkt ... för tankarna till vidrigheter.

Skulle protestera mot slöjtvång – blev utslängd från Burka Songs 2.0
"Under måndagen visades den omdebatterade filmen Burka Songs 2.0 på Folkteatern i Göteborg. Enligt arrangörerna är syftet att bredda diskussionen och låta alla vara delaktiga – men konstnären Fateme Gosheh, som ville belysa slöjtvång, blev bryskt utslängd av vakterna."

Soraya Post (FI) kastas ut från slottsskogen

Bar kippa som experiment – angreps på öppen gata
"Ett till synes oprovocerat antisemitiskt angrepp på öppen gata har i veckan skakat Tyskland. Två män med kippa misshandlades, och händelsen filmades....
Adam Armoush säger till Deutsche Welle att beslutet att gå ut med kippa var ett experiment för att visa vilka risker judar som visar sin tro öppet tar i Tyskland i dag. Han är i själva verket inte jude – utan israelisk arab."

F.d muslim om Islam

Två lärare sparkade – efter mammans hemliga knep
"Mamma Milissa Davis fattade misstankar om att hennes son Camden, som lever med grav autism, behandlades illa i skolan i delstaten Louisiana, USA...
Då tog mamma Milissa ett kontroversiellt beslut: Hon skickade sin son till skolan – med en ljudinspelare i ryggsäcken.
Och det var då som hon upptäckte precis vad som försiggick i skolan: Sonen mobbades och trakasserades av två vuxna lärare."

Anställda på Amazon tvingas kissa i flaskor  - arbetsgivaren från helvetet ?
"Business Insider rapporterar att det under måndagen släpptes en arbetsmiljöenkät från Amazon som visade att tre fjärdedelar av de anställda var rädda för att gå på toaletten eftersom de då kunde missa sina jobbmål.
– Målen har ökat dramatiskt. Jag dricker inte vatten eftersom jag inte har tid att gå på toaletten, berättar en anonym lagerjobbare i enkäten, som genomförts av en arbetstagarförening."

Farorna med bitcoin