måndag 16 april 2018

Notiser

Välbetalda jobb bland myndigheteschefer ...

Regeringen struntar i kritiken – går vidare med lagförslag om ensamkommande
Nu får vi se om Centerpartiet nyktrar till, övriga allianspartier och SD säger redan nej.
 
Islamguiden om svenska skolan
"Svenska skolan ska anpassas efter muslimer som invandrat till Sverige. Det kräver en av Sveriges största muslimska organisationer i en skrift som vänder sig till svenska skolor med en lång rad krav. Bland annat kräver de stopp för gemensamma julfiranden, men ser gärna att alla deltar i muslimska högtider. För enkelhetens skull menar organisationen också att skolor helt ska gå över till halalmat."

MP:s inflytande över skolan är skadligtn-ar-skadligt/
Skola utan klassrum kritiseras nu t.o.m av lokala MP-politiker
Tidigare misslyckat skolprojekt - Färila 2000
"Färila Skola 2000 var ett svenskt projekt som från 1996 drevs vid grundskolan Färila skola i tätorten Färila i Ljusdals kommun i Hälsingland. Projektet var baserat på Skolverkets modell "Skola 2000" för framtidens lärande och fick betydande uppmärksamhet. Elevernas resultat försämrades dock efter hand kraftigt. De senaste åren har en mer traditionell undervisning återinförts och elevernas resultat har återigen ökat."

Utländska lärare som inte kan svenska ska lära barn språket...
"Det är resultatet av regeringens framskyndade ULV-projekt, Utländska lärares vidareutbildning."
 "Nu larmar en lärare på Aftonbladet debatt för att projektet skapar kaos i skolan."

Niklas Krog (barnboksakademin) skriver om den svenska skolan
"Varje år besöker han närmare hundra olika skolor för att prata om läsning. Krog oroas av växande skillnader mellan skolor och att en utbildningsunderklass skapas."

Gymnasieungdomar skrev faktablad om invandring – anmäls till SÄPO av rektorn
En rektor som uppenbarligen inte förstått mycket ... 

Migranter slipper program mot sexbrott om de fälls – ”talar inte svenska”
"Det som anses häpnadsväckande i bedömningen från Frivården är att de menar att männen inte behöver gå ett sådant program. Detta eftersom de båda migranterna inte anser att de har begått något brott, samt att de inte talar svenska, trots tre år i landet. Därför finns ingen förutsättning för att ett sådant program skulle lyckas, konstaterar Frivården."

Likabehandling någon ?

 Barnkanalen exemplifierar hedersförtryck med Jehovas vittnen och Harry Potter-förbud
"Filmer som Sagan om ringen och Harry Potter skulle man helst inte titta på och då hon lämnade Jehovas vittnen minskade antalet Facebookvänner.
Inget om slöjtvång, barnäktenskap, könsstympning, oskuldskontroller eller så kallade hedersmord."

 Ny vägledande EU-dom: ensamkommande ska betraktas som underåriga – oavsett deras faktiska ålder
"Samhällsnytt kan idag avslöja att EU-domstolen i en vägledande dom igår har avgjort att så kallade ensamkommande flyktingar som fyllt 18 år efter att de lämnat in sin asylansökan har rätt att återförenas med sina föräldrar och underåriga syskon – i värdlandet."
"Tidigare gick praxis ut på att migranter förlorade den automatiska rätten att återförenas med sina föräldrar och syskon från och med den dagen de formellt fyllt 18 år."

Sexbrottslingen Moradi hälsar svenskarna på terrordagen: ”Akilov är också en människa”
Han skriver om Akilov Den mördare som gjorde den här på Drottninggatan var också en människa som riskerade att bli utvisad, som mådde inte bra och som själv var rädd.”

Terrordömd man utvisas inte – får istället anmälningsplikt...
"Man befarar att mannen kommer begå eller medverka till terrorbrott. Migrationsverket har gett upp försöken att verkställa utvisningen.
Den irakiska mannen dömdes 2005 till fem års fängelse och utvisning för bland annat förberedelse till terroristbrott. Två år senare frigavs han villkorligt, rapporterar Dagens juridik."


Fler än 20 våldtäkter om dagen anmäls
"Antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökade med nästan 10 procent förra året. 2017 anmäldes 7 369 våldtäkter, fler än 20 om dagen.
Det är nästan en fördubbling jämfört med 2005. Nationella trygghetsundersökningen visar också att antalet kvinnor som utsatts för olika typer av sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014 och att även oron för att utsättas ökar.Våldtäkter med flera förövare blir också vanligare."
"Våldtäktsmännens etnicitet har också blivit en fråga i den politiska debatten. Senast Brottsförebyggande rådet publicerade någon utredning om detta var 2005. Då handlade det om förhållanden under åren 1997-2001. Slutsatsen i den rapporten var att utrikes födda under den perioden hade en så kallad ”överrisk” på fem gånger jämfört med dem som var födda i Sverige med svenska föräldrar vad gäller misstanke om våldtäkt."

Döms för våldtäkt för tredje gången i rad – "omöjligt" att utvisa 29-åringen
"David Akinremi är enligt folkbokföringsregistret född i Lagos i Nigeria. Han folkbokfördes i Sverige i augusti 2000 och fick redan i mars 2001 svenskt medborgarskap. Med gällande lagstiftning kan han därför inte utvisas ur Sverige – oavsett hur många våldtäkter han begår."
 
Våldtäktsmannen till flickan: "Jag är psykopat"
"Nu döms 29-åringen till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och övergrepp i rättssak. Han kan med nuvarande lagstiftning inte utvisas hem till arabvärlden eftersom han har fått svenskt medborgarskap."

Stockholm stad hyr ut lägenheter för ockerhyror – till sig själva
"Stockholm stad hyr ut lägenheter till ett privat bolag för 4000 kronor. Det privata bolaget hyr sedan ut lägenheter till Stockholm stad för sex gånger så stort belopp. Trots det är det oklart om politikerna kommer bryta med det privata bolaget.
– Jag är upprörd, men kontraktet med bolaget gäller till 2019. Vi kommer att inspektera lägenheterna och sedan diskutera hur vi ska agera, säger Ann-Margarethe Livh (V), Familjebostäders ordförande. "


Massrymning från Migrationsverkets förvar – 14 personer borta