söndag 3 augusti 2014

Fel på innehållet i första hand, inte ledarens image.

Katrin Kielos, S-profet på vänsterkanten oroas över att Lövfen inte ser ut som en regeringsledare och att detta kan påverka valet ? Hon jämför med Englands labourledare Milliband som har problem med sin yta och anför rädsla för att Lövfen har samma svagheter.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article19308211.ab

Löfven har förvisso inga stora erfarenheter inom politikens hemisfär men dennes stora problem är nog inte hans personliga image (även om den kan kritiseras i sig baserat på hur han agerat tidigare som fackledare etc) utan snarare innehållet eller snarare bristen på innehåll i den politik som hans parti visar upp.

Utöver brist på politik så vill Socialdemokraterna regera till varje pris och för att nå sitt mål är de beredda att göra stora eftergifter till det gamla kommunistpartiet (numera kallat V) och ett miljöparti som har en politik som hotar den svenska välfärden. I värsta fall tvingas de halta fram som en minoritetsregering med stöd av Fi som är än mer extrema och som i sin kärna har en extrem vänster.

Detta är något att oroa sig över men det undviker givervis en vänsterprofet som Kielos att nämna.

PS - "Han vars namn vi glömt", den där som kom emellan Sahlin och Lövfen, han hade problem med sin image däremot och utöver det hade satt på sig en kostym som var många storlekar för stor ...

Den socialdemokratiske bloggaren Johan Westerholm skriver

http://ledarsidorna.se/2014/08/nervost/

och verkar ha insett detta faktum och förutom hans välgrundade kritik av partisyster Veronica Palm

"Oacceptabelt och sanslöst dåligt omdöme av Palm vilket enligt Ledarsidorna.se direkt diskvalificerar henne från att få den efterlängtade ministerposten. Hon kan, med viss fördel, fortsätta springa runt i Riksdagen tillsammans med övriga i gapvänstern med denna typ av utspel. Av ansvarstagande ministrar krävs andra kvaliteter och om det var för att få fler medelklassväljare i storstäderna, de som lättast byter block, som hon trodde att hon skulle attrahera genom att ställa sig i försvar för det politiska våldet så trodde hon fel.
Hon har givit moderaternas kampanjstab en extra gåva som, enligt säkra källor, de inte kommer lämna outnyttjad. Moderaterna kommer nämligen ånyo gå in i en personfixerad kampanj vilket Katrine Kielos påminner oss om idag och där de inte lyckas slå hål på Stefan Löfven kommer de definitivt lyckas med att lyfta fram ministerpretendenten Veronica Palm som representant för en hysterisk gap-vänster som gillar politiskt våld. Sen är saken biff helt enkelt, i varje fall i det strategiskt viktiga Stockholm Stad där Palm nu ser ut att, som distriktsordförande, leda socialdemokraterna till ett tredje katastrofval i rad. Siffrorna från EUP-valet torde givit vem som helst utom Palm signalen att det är dags att göra något annat men hon väljer som sagt en annan väg. Gapvänsterns."

så oroas han över just en framtida koalition med V och Mp ...

"Det finns en nervositet att Stefan Löfven, om han inte lyckas bryta upp blocken, tvingas sälja ut stora delar av den egna politiken till förmån för extremer som Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ."

 han fortsätter

"Om nu det parlamentariska läget skulle bli för svårt att lösa efter det att talmannen eventuellt givit Löfven i uppdrag att bilda regering är det Ledarsidorna.se bestämda uppfattning att Löfven bör gå tillbaka till talmannen och meddela att socialdemokratin hellre avstår från makten än att sätta sig i en regering där alltför mycket av den egna politiken varit tvunget att säljas ut till förmån för främst Miljöpartister. Det skulle sannolikt till och med vara att visa styrka än mer och sikta på 2018 istället. Frågan är bara om Löfven kan stå emot sitt VU där. För det är inte bara Palm som är sugen på att bli minister, även Mikael Damberg är beredd att göra rätt stora offer för att få förmånen att ha titeln ”minister” på visitkortet. Och det finns fler ändå som är beredda att sälja ut rätt mycket vilket, om så blir fallet, blir socialdemokratins dödsstöt eftersom sådana som jag skulle lämna partiet i något som kan liknas vredesmod."

 Man kan ju hoppas att Westerholm och andra socialdemokrater gör slag i saken, hoppar av och bildar ett nytt parti där man rensat bort de vänsterextrema och de inkompetenta...