söndag 18 mars 2018

Åsa Linderborg attackerar kampanjen mot Google och yttrandefrihet.

"Kravet att Google ska plocka bort olagligt eller stötande material är ett angrepp på yttrandefriheten som heter duga."

"Youtube visar Hitlers judehatande tal, trummade Expressen i onsdags. Ja, det kan tyckas stötande, men världshistorien är till stora delar ohyggligt stötande. Det unika med 1900-talet är att det har dokumenteras även med rörligt material. Det är en fantastisk informationsrikedom, som alla måste vara betrodda att ta del av."

"Den svenska kampanjen mot Google är minst sagt provinsiell, eftersom något som är olagligt i ett land är tillåtet i ett annat. Ta Mein Kampf. I Nederländerna och Kina är den förbjuden och i Frankrike får den endast säljas med vetenskapliga kommentarer. I Israel är den tillåten och översatt till hebreiska, där ser man ett värde i att den sprids för att öka kunskapen om nationalsocialisternas brott mot mänskligheten."

"Kampanjen mot innehållet på Google är tidstypisk. De självutnämnt upplysta anser sig ha den moraliska rätten att villkora vilken information som får spridas och vad som får sägas."

"Demokratin tilltror människans kapacitet att tänka kritiskt, påpekar Mick Hume i essän Revolting!. Vad demokratin inte behöver, skriver han, ”är en intervention av faktapoliser som talar om för oss vad som är sant och vad som är falskt”. Demokratin kräver maximal idéfrihet. Det är – trots allt – det som internet tillhandahåller."

Aftonbladets Åsa Linderborg skriver läsvärt (för ovanlighetens skull)

Väl skrivet Åsa !