torsdag 22 mars 2018

Panikfakta - En trollfabrik med starka band till #jagärhär och rödgröna riksdagspolitiker

En trollfabrik med starka band till #jagärhär och rödgröna riksdagspolitiker - Panikfakta

"En av administratörerna som står bakom Panikfakta är en 55-årig kvinna som heter Petra Hall och är bosatt i Piteå. När vi ringer upp henne nekar hon först till att ha något med trollfabriken att göra.

– Nej, det är inte jag, säger hon på en fråga om det är hon som står bakom Panikfakta."

Petra Hall ljuger, hon är administrator för gruppen och även medlem i vänstergruppen #jagärhär.
"En korssökning med Facebookgruppen #jagärhär visar att hela 921 av Panikfaktas medlemmar även är medlemmar i #jagärhär – alltså ungefär hälften av medlemmarna. Det rör sig om en ovanligt stark korrelation mellan #jagärhär och den rödgröna trollfabriken."

"#jagärhär är en grupp med vänsterextrema tendenser som hyllats av regeringen och fått pris av Socialdemokraterna för sin nätaktivism. Gruppen är sluten och undandrar sig granskning från utomstående journalister. De politiker, journalister och debattörer som #jagärhär utsett till politiska fiender sammanfaller i regel med dem som Panikfakta hånar och häcklar i sociala medier."

"Två av medlemmarna i Facebookgruppen Panikfakta sticker ut från mängden. Det är de båda riksdagspolitikerna Niclas Malmberg (MP) och Nooshi Dadgostar (V). "

NOT -  Niclas Malmberg har nu lämnat Panikfakta men är fortsatt med i #jagärhär.


"En annan medlem i Panikfakta är Magnus Dannqvist som jobbar på LO."

 "Flera socialdemokrater är också medlemmar i Panikfakta. En av dem är Tina Afzelius, ledamot i distriktsstyrelsen för Socialdemokrater för tro och solidaritet i Jönköping."

 DN:s Hugo Ewald om Panikfakta: ”De använder sig av fejkkonton för att publicera propaganda”