onsdag 28 mars 2018

Notiser

Våldtog 13-åring på toalett – får stanna i Sverige eftersom han blivit kristen
"En 20-årig asylsökande man från Afghanistan döms för våldtäkt mot barn mot en 13-årig flicka i Hallsberg. Afghanen får straffrabatt eftersom han inte anses ”fullt vuxen” och kommer dessutom få stanna i Sverige efter avtjänat straff då han har både fru och barn här och dessutom säger sig ha konverterat till kristendomen."

Så ett tips till migranter - konvertera till kristendom så slipper ni utvisas om ni funderar på att begå våldtäkt !  Notera dock att denna straffrabatt endast gäller dessa speciella fall av konvertiter.

Afghan får straffrabatt efter mordet på 89-åriga Helga 
"En 21-årig afghan dömdes på tisdagen i Skellefteå tingsrätt till 14 års fängelse samt utvisning för mordet på 89-åriga Helga."

Brå: Vi kommer inte utreda sexbrottslingars etniska bakgrund 
"I stället ska man lägga fokus på offren. Enligt Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé vågar Brå inte utreda gärningsmännens härkomst."

Alliansen säger nej till delar av regeringens mediegrundlagsändring 
"Att domar och andra avgöranden från domstolarna ska vara offentliga är centralt i varje rättsstat", skriver Moderaterna i ett pressmeddelande."

Forskare: Kriminalitet handlar inte om socioekonomiska faktorer 
"En studie Sariaslan var med och genomförde visade att över 50 procent av risken att bli lagförd för våldsbrott kan kopplas till ärftliga faktorer."

Utredare föreslår statliga ankomst- och avresecenter 
"Idag presenterar regeringens särskilde utredare Martin Olauzon, som menar att ”mottagandesystemet måste förändras i grunden”, sina förslag där den främsta åtgärden handlar om upprättandet av statliga ankomst- och avresecenter."

Domen: Lidingö får säga upp nyanländas kontrakt 

Otryggt i Sandviken – ungdomar vågar inte gå utga-ut-pa-kvallen 
 
Fransk kypare anser det vara del av sin kultur att vara oförskämd
Ledarsidorna om socialdemokraternas problematiska relation gentemot hatpredikanter
Efter kritikstormen: SVT backar om inställd studentsång från Lund 

Malmö kommun döljer underskott från sociala projekt 
"Vore det inte för det kommunala utjämningsbidraget skulle Malmö vara bankrutt, slog nationalekonomen Tino Sanandaji fast 2015.
Nu framkommer det att den ekonomiska situationen i staden, som även tampas med en skenande brottslighet, är långt värre än befarat."

Ny Brå-rapport: Antalet anmälda våldtäkter ökar kraftigt 
"Anmälda våldtäkter ökade med 10 procent. När det gäller våldtäkt mot barn ligger ökningen på 17 procent."

FI's nya ledare vill inte ta i hedersvåld på riktigt
"Hedersvåld och förtryck är inte specifikt för invandrargrupper, utan finns även i det övriga svenska samhället. Problemet är de "patriarkala strukturerna" förklarade Feministiskt initiativs (Fi) nya partiledare Gita Nabavi i en lång intervju i söndagens SVT Agenda."  

SBAB stoppar annonser på Samhällsnytt efter Twitter-påtryckningar 

Liberalerna om ett totalförbud mot barnäktenskap: Det är S som far med osanning 

Lagrådet avstyrker regeringens förslag om att låta 9 000 ‘ensamkommande’ stanna 
Lagrådet sågar regeringens förslag totalt. ”Gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas.”