tisdag 20 mars 2018

Om gruppvåldtäkterna - #jagärhär visar än en gång färg

Expressen har en artikel om gruppvåldtäkter.
De dömda gärningsmännen i granskningen har i väldigt hög grad utländskt ursprung.
32 av dem är födda utomlands. Sammantaget är 40 av 43 dömda gärningsmän antingen utlandsfödda eller födda i Sverige med två invandrade föräldrar.

Länk till expressens artikelmannen-som-valdtar-tillsammans/

Man kan notera att Mina Dennert (#jagärhär)  reagerar på detta viset :
"BRISTANDE KÄNSLOREGLERING och SÄMRE SOCIAL STÄLLNING anledningen till att män våldtar i grupp? Men nog handlar det om KVINNOSYN också, eller? Inte alla män och självklart inte på grund av hudfärg eller religion eller nåt sånt banalt. Men svårt för mig att tro att inte uppfostran skulle spela in? Det är dessutom lättare att angripa strukturer än känsloreglering hos enskilda individer.
Vill inte peka finger åt någon vill bara att vi som kan hålla fler än en tanke i huvet samtidigt ska ta över den här diskussionen från swishpopulister och rasister. Låt oss syna deras trumfkort, de är inte intresserade av lösningar. Och så här kan det inte fortsätta!"

En av de starkare rösterna inom gruppen, tillika moderator i hatgruppen PanikFakta Petra Hall springer snabbt fram och föröker relativisers :
"Vet faktiskt inte om det är en ny företeelse till att börja med med gruppvåldtäkter. För i så fall är män från Överkalix mer benägna till det. För när jag var yngre läste man i tidningen efter varje midsommar hur en tjej våldtagits av mer än en kille på campingen i Överkalix. De hade nämligen en stor fest där varje år med tusentals ungdomar.

Nu tror jag inte att det nödvändigtvis var Överkalixbor som massvåldtog varje sommar. Det kunde ju varit tillresta finnar, eller Kirunabor, eller rent utav killar från söder, typ Umeå."