söndag 18 mars 2018

Böneutrop, klockor

Böneutrop ska definitivt förbjudas eftersom de innehåller ett tydligt religiöst budskap. Jag tycker att man även ska ta bort rätten att ringa i kyrkklockor inför bön eftersom jag som ateist gör en klar koppling av detta till kristendom. Religiösa symboler som t.ex kors bör man vara mycket återhållsam med i den offentliga miljön av samma anledning.

Med modern teknik kan man istället lansera applikationer på mobiler som vid dessa tillfällen automatiskt ringer upp och sänder signaler/böneutrop till de som vill ha detta. Att använda radio som du nämner är också en möjlig väg.

Vad gäller friskolor baserad på religiösa inriktningar bör de förbjudas. Vi lever i ett sekulärt sasmhälle där religion är varje individs enskilda och privata val. Samhället ska inte på något sätt stödja religioner och religionsutövning. Detta inkluderar att indrivande av kyrkoskatt till församlingar ska avskaffas.

I det förslag som tagits fram undantas av någon anledning friskolor med judisk inriktning liksom friskolor med scientolog-inriktning. Mycket märkligt.

Religioner innehåller grovt kränkande detaljer. Ta de tre abrahamitiska grenarna som menar att de som inte tror på den rätta guden ska dömas till evig eld... det är riktat mot mig och många andra.

Ta hinduismen och dess vedervärdiga kastsystem som låser fast människor i den "klass" de råkar födas i, dvs av vilka föräldrar de har, vilket efternamn de råkar ha ärvt. Denna klassstyrning bestämmer väldigt avgörande detaljer i deras liv, helt vidrigt.

Skulle jag respektera detta ? Svar nej, lika lite som jag respekterar nationalsocialism, fascism, kommunism eller socialism.

Jag accepterar människors val i dessa aspekter men respekterar inte dessa val i sig.