fredag 2 mars 2018

Özz Nûjen inte en skarp kniv men har ett tungt ansvar att leva med

Som bekant har "komikern" Özz och hans syster Debbie Nûjen (asyladvokat) via ett gemensamt FÖRETAG köpt fastigheter på Gotland. Det har renoverats och den numera kände terroristen Akilov har arbetat (svart ?) med detta.
Pengar har skickats direkt från Debbies konto till Akilov som ersättning för detta arbete, totalt ca 75000:- . Özz pappa har även han skickat 10 000:- till Akilov.

Detta framkom under polisens arbete med att spåra vad Akilov sysslat med under åren innan han genomförde sin terroristattack..

Özz "förklarar " med följande rappakalja :

"Han berättar att firman som Akilov har arbetat vid är en av många som har anlitats för att renovera husen på Gotland. Firmaägaren ska i sin tur ha sagt att pengarna ska betalas in på ett visst konto.
– Det är ju arbetsgivaren, alltså firman, som ska betala F-skatt och arbetsgivaravgifter och så vidare. Och det är så fult att man medvetet tar bort den biten i rapporteringen. Säpo säger själva att de aldrig skulle ha kunnat stoppa Akilov. Skulle min familj, som anlitade en firma för 2,5 år sedan, då kunnat göra det? Alltså det blir så sjukt, säger han."

Det är alltså ett företag ägt av Özz och Debbie som äger fastigheten.
Det är alltså privatpersonen Debbie som skickat 75000:- från sitt konto direkt till Akilov's konto.
Det åligger Özz/Debbie's företag att verifiera att F-skatt innehas av mottagaren. 
Det ska finnas en faktura med moms från Özz/Debbie's företag.
Det ska betalas från Özz/Debbie's företag till ett byggföretag alternativt så har Özz/Debbie's företag arbetsgivaransvar att betala arbetsgivaravgifter, löneskatter  etc...
Akilov har givetvis ingen F-skatt sedel, han har inte deklarerat dessa pengar och inte betalat skatter och avgifter.

 https://www.etc.se/kultur-noje/humorn-ar-bade-verktyg-och-vapen

Özz/Debbie har alltså varit behjälpliga med att via dessa pengar hjälpa Akilov att uppehålla sig i landet, om de inte gjort det hade kanske Akilov följt de nej han fått på asyl och åkt hem och människorna på Drottninggatan hade fått leva sina normala liv.