torsdag 22 mars 2018

Notiser

Regeringen vill nu förbjuda anonymiteten online
Migrationsverkets statistik
Så tar du reda på hur mycket Facebook vet om dig

Mitt mål är ett samhälle där Akilov kan "jobba i kassan på Coop"
"Kulturprofilen Stina Oscarson beskriver nu i ETC ett drömsamhälle där Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov kan arbeta i kassan på Coop och få "respekt" av kunderna efter avtjänat straff.
"Vem som är terrorist, beror på vem som sitter vid makten", skriver hon i vänstertidningen."

Trots miljarderna – tiggande EU-migranter minskar inte
"EU har det senaste decenniet satsat miljarder på att hjälpa Rumäniens fattiga. Mellan 2014 − 2020 har EU avsatt 336 miljarder kronor (31 miljarder euro), varav cirka 51 miljarder (4,7 ,miljarder euro) i socialfonder."
"I början av mars uppmanade finansminister Magdalena Andersson folk att sluta ge pengar till tiggare, eftersom det kan bidra till människohandel."

Ministern vill ha snällare betygsättning
"Betygssättningen i grund- och gymnasieskolan ska bli snällare genom att elevernas svaga insatser inte ska få större betydelse än flera bra.
– Väldigt mycket pekar på att man fokuserar på den sämsta prestationen"
"Ett enda misslyckande bland en rad toppresultat kan alltså innebära att eleven mister ett A, och halkar ned ett eller flera steg på betygstrappan."

Något jag tagit upp redan när detta idiotsystem introducerades. Ett högst orättvist betygsättningssystem

Regeringens lagförslag: Kvinnliga spermier och män som föder barn
"Reglerna innebär bl.a. att en man som föder ett barn ska anses som far till barnet och att en kvinna som bidrar med sina spermier till ett barns tillkomst ska anses som mor till barnet."

Vilken parodi pga modern teknik med könsbyte, nu gäller inte grundläggande biologiska regler längre ...

Muslimer behöver inte böneutropet längre  - kloka tankar från Mojtaba Ghotbi
"Visst, det råder religionsfrihet i Sverige. Vill muslimer gå till sina moskéer och be till Allah och utföra sina ritualer, då får de göra det. De får passa tiderna precis som alla andra med hjälp av sina klockor och mobiltelefoner.
Men att sprida denna ideologi, som i dag har kapats av bakåtsträvande fundamentalister, med högtalare bör förbjudas både i lag och i praxis."


Utvisningsdömda släpps fria – Sverige får EU-kritik för bristen på förvar
"EU-kommissionen skriver att det är ”av yttersta vikt” att Sverige skaffar fler platser så att invandrare som inte har rätt att vara i landet kan utvisas. Gränspolisen anser att det behövs 800 platser – mer än dubbelt så mycket som det finns nu."

Nära var fjärde person i Sverige har utländsk bakgrund
"SCB noterar att antalet asylsökande har minskat drastiskt sedan rekordåret 2015. Nu ökar istället anhöriginvandringen."

Över 900 hemlösa i Jönköping – Andreas tvingas sova i bilen efter separation
Andra särbehandlas pga etnicitet och man köper bostäder, ger 1:a handskontrakt, går före i kön ...

Tidigare Fi-ledare anmäld för misshandel i t-banan
"Enligt Kawesa anmälde mannen henne för misshandel och hon valde då att göra en motanmälan om misshandel med hatbrottsmotiv. Hon skriver att hennes anmälan nu lagts ned men att hon fortfarande är misstänkt för misshandel av mannen."

"Den 22 december ifjol dömdes Victoria Kawesa för upphovsrättsbrott sedan hon plagierat Therese Svensson, doktorand i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet."

Fria Tider avslöjade inför riksdagsvalet 2014 att Kawesa hade lurat en invandrarkvinna att utan betalning städa hennes våning i centrala Stockholm

Ledarsidorna skriver om "baligate"
Margot Wallström som “nyttig idiot” och en uppluckring av meddelarskyddet är resultatet av #baligate
Brott mot grundlagen ? Men isåfall av vem ...
"Före detta inrikesminister Anders Ygeman, idag gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen, anser att moderatledaren Ulf Kristersson ska svara på när Hanif Balis samarbete med Nyheter Idag uppstod. Samtidigt finns det tecken som tyder på att Hanif Bali utsatts för repressalier av moderaternas partiledning för hans kontakt med Nyheter Idag. Bägge gruppledarna för riksdagens två största partier, Tobias Billström och Anders Ygeman, kan därmed ha gjort sig skyldiga till grundlagsbrott.

"De enda som kan ha begått brott i någon mening är Anders Ygeman genom att kräva efterforskning av källa eller vilka andra relationer som folkvalda riksdagsledamöter har med journalister samt möjligen även Tobias Billström som kan ha utsatt Hanif Bali, folkvald representant för moderaterna med ett stort antal personvalsröster för repressalier.
Bägge erfarna ministrar. Och bägge gruppledare för riksdagens två största partier. Som anser sig vara statsbärande."

Margot Wallström i nytt blåsväder efter utspel om judar och terrorister
"Varför judar flyr Malmö tycks utrikesministern inte förstå orsakerna till. Palestinska utbetalningar till terroristers familjer verkar Wallström dock tycka är i sin ordning."

Scouterna har en övning i ”vithetsprivilegier”
"Scouterna säger sig bestå av 68 665 barn och ungdomar i hela landet. En av de aktiviteter de erbjuder sina barn och ungdomar är ”vithetsprivilegier” som består i att barn så unga som 12 år i grupp ska identifiera ”fördelar som vita människor får av vithetsnormen”."

Pisarapporten: Stora skillnader på inrikes- och utrikes födda – trots dukat bord
"När den senaste Pisarapporten publicerades i december 2016 jublade skolminister Gustav Fridolin och flera skoldebattörer på vänsterkanten. Äntligen! Kurvorna började ju (nästan) peka åt rätt håll!"

"De som verkligen lyfte de svenska resultaten tycktes åtminstone mig vara elever av helsvensk bakgrund och tillhöriga en bättre bemedlad medelklass och däröver. Resultaten för andra elevkategorier, i andra skolor och andra bostadsområden var däremot sämre än någonsin. Framför allt bland de vilkas ursprung inte var svenskt (och framför allt bland gossarna)."

"Av de svenska skolbarn som är födda utomlands kunde hela 60 procent pekas ut som lågpresterande, vilket kan jämföras med de svenskfödda där denna grupp bara är drygt 20 procent (och där Pisa även räknar in barn som är födda i Sverige av utländska föräldrar)."

Fi­as­ko för Fridolins pro­gram­me­ring
"Re­dan till hösten ska en mil­jon elever i grund­sko­lan och på gym­na­si­et lära sig att pro­gram­mera. Tanken är att un­der­vis­ningen ska in­ledas re­dan i låg­sta­di­et. Det är ut­bild­nings­mi­nis­ter Gustav Fridolin (MP) som drivit ige­nom re­formen. Men han har inte sett till att för­ut­sätt­ningarna för att ge­nom­fö­ra be­slu­tet finns.
En­ligt en en­kät bland lä­ra­re saknar de flesta ma­te­ma­tik­lä­ra­re på hög­sta­di­et kun­skaper i pro­gram­me­ring. Sju av tio har ingen ut­bild­ning alls och åtta av tio känner sig osäkra på att un­der­visa i pro­gram­me­ring."

Moské som ansökt om böneutrop hetsar mot kristna och judar
"Moskén hetsar mot judar, uppmanar män att kontrollera sina döttrar och kvinnor, använder Saudiarabiens officiella läroplan och böcker i sin islamska skola, uppmanar muslimer att inte beblanda sig med ”kuffar” (otrogna) m m."

Sänkt identifieringskrav för ‘ensamkommande’ ska underlätta uppehållstillstånd
"På måndagen lämnade regeringen över en lagrådsremiss till Lagrådet i vilken man ger ett flertal förslag på hur ”ensamkommande flyktingbarn” som kom till Sverige 2015, företrädesvis afghaner, ska ges en ny chans att få stanna."

30-årig syrier häktad för våldtäktsvåg i Uppsala
"En 30-årig syrisk man häktades idag på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i en våg av våldtäktsöverfall som satt skräck i Uppsalas kvinnor sedan en dryg månad tillbaka."


Ung syrier begärs häktad för knivdådet på Pressbyrån i Kristianstad
"Förra veckan skakades Kristianstad av ett mordförsök vid Resecentrum i staden, där två män blev huggna med kniv. Nu har en 19-årig syrisk man begärts häktad för dådet."