lördag 10 maj 2014

Härsket valflä(s)k

Socialdemokraternas ledare Löfven lovar att "Alla som arbetar inom offentlig vård och omsorg ska ha rätt till heltidsarbete"

"Vinner Socialdemokraterna valet i höst, också i våra kommuner och landsting och vi får majoritet i SKL, då kommer vi att sätta oss på arbetsgivarsidan. Där kommer vi rikta oss till Kommunal och säga: vi vill teckna ett nationellt kollektivavtal där heltid blir norm", säger Löfven."

http://www.di.se/artiklar/2014/5/10/s-lovar-heltidsjobb-inom-varden/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18860164.ab

Innebär "löftet" att det endast hålls om S får majoritet i riksdag, landsting och alla kommuner ?
Innebär det att det endast kommer att gälla S-landsting och S-kommuner ?

Herr Lövfen vil alltså sätta sig över kommunal självbestämmanderätt ?

Hur ska det fungera ?
Ska alla som har deltid få heltid om de så önskar ?
Ska personaltätheten vara oförändrad eller därmed öka kraftigt (och kostnaderna) ?

Han säger ""Det är ju redan infört i en del kommuner, bland annat Avesta och Nynäshamn. Då vet vi att det inte behöver vara en ökad kostnad. Däremot behöver man diskutera arbetsorganisatoriskt om hur det ska läggas upp.""

 Det behöver inte vara en ökad kostnad säger han ... det innebär isåfall att personal kommer att avskedas.
Hur många kommer att förlora sina jobb Löfven ?

Han vill även avskaffa de "delade turerna", dvs att personal arbetar på förmiddagen, sedan är lediga och slutligen arbetar igen på eftermiddagen. OK, men vad ska de göra de timmar de nu är lediga eftersom det inte finns arbetsuppgifter till dem ? Ska de sitta och knyppla på arbetstid ? En ineffektiv organisation ska göras ytterligare ineffektiv till stor kostnad för skattebetalarna. Ska de arbeta heltid måster de ju utföra arbetsuppgifter som andra gör just nu isåfall kommer andra att behöva avskedas. Dvs avskedningar eller betydligt större kostnader, hur ska det bli Lövfen ?

Detta verkar vara ännu ett mycket ogenomtänkt besked utan något som helst verkligt innehåll av Löfven, endast tomma löften och redan härsket valfläsk. Allt för att bekämpa uppstickande extremister inom FI och försöka lura väljarna. Patetiskt.

Sen var det ju det här med regeringsdugligheten ...
 Nu senast angående Löfvens ide att den oberoende Riksbanken ska styras av totalt motstridiga direktiv ...

"S-ledaren Stefan Löfvens utspel om ett nytt sysselsättningsmål för Riksbanken splittrar de rödgröna. Miljöpartiet säger nej medan Vänsterpartiet jublar."

http://www.di.se/artiklar/2014/5/7/lofvens-jobbmal-splittrar-de-rodgrona/