torsdag 29 maj 2014

Socialistens svarta pensel

Roger Jön(s)son tar ett nytt tag i den svarta färgburken (den enda färg som verkar stå sossarna till buds). Deras förljugna tirader upprepas gång efter gång, tror de på den själva ?

http://rogerjonssons.blogspot.se/2014/05/utan-ett-jamlikt-samhalle-ar-vi-alla.html

Han skriver :
"Jag är mycket orolig för det Sverige vi har i dag. Ett land där klassklyftorna ökar, ojämlikheten breder ut sig och där massarbetslösheten har bitit sig fast där allt fler hamnar allt längre ifrån att bli anställda. Där skolresultaten faller, sjukvården går på knäna och äldreomsorgen behöver mer stöd och hjälp. Sjuka har en svår situation och där fattigpensionärerna blir fler. Fattigdomen har etablerat sig och vill inte försvinna. Marknaden breder ut sig och fler får svårare att klara sig. Klimatet mellan människor blir allt tuffare.... "

 Vilka klassklyftor ? Inkomstklyftorna ökade kraftigt under tidigare S-regeringar, detta har nu under alliansen bromats upp. Det Roger egentligen är arg över är att det lönar sig att arbeta mer nu för alla pga skattesänkningar. Skattesänkningar han var och är emot. Han vill höja skatten för en vanlig arbetare med nästan 2000:- i månaden ! En arbetarfamilj ska ha 3000-4000 mindre i månaden att leva på i Roger Jönssons Sverige.

Massarbetslösheten då ? Ja se den fanns redan under förra S-regeringen och var egentligen värre då med tanke på att arbetslösheten var i samma storlek då som nu men då hade S gämt under en stor mängd människor i förtidspensionering. Alliansen har en global kris att skylla på, vad har S att komma med, deras dåliga resultat uppnåddes under goda globala omständigheter.

Skolresultaten faller och har så gjort i mer än 20 år pga den kravlösa skola som infördes för länge sedan där kunskap, ordning och resultat inte var viktigt. Det kommer att ta flera generationer att omdana skolan, det finns inga kvicka fixar, de politiker inom S som påstår det ljuger. Vi har redan en extremt hög lärartäthet men det räcker inte enligt S. Samma gamla dåliga recept som alltid är vad de har att komma med, ös in mer och mer resurser i en oerhört dålig struktur.

Skola, vård och omsorg får mer pengar än någonsin. Fattigdom ? Att i Sverige tala om fattigdom är att spotta på det som är verklig fattigdom runt om i vår värld. Den "relativa fattigdomen" var större under förra S-regeringen, Den sjunker hela tiden, "fattigdomen" var störst under S-regeringarnas tid, större och större ju längre bak i tiden vi går.

Etc etc.. en sak är säker, socialdemokraterna fortsätter att ge en förvanskad och förljugen bild av verkligheten. De är lögnens apostlar.