tisdag 27 maj 2014

Välfärden blev till sand, skattepengar slösas bort som vanligt.

” Tillväxtverket har lagt flera hundra miljoner kronor på regeringens jämställdhetssatsning – utan att granska vad pengarna har använts till.
Under de senaste åtta åren har myndigheten varken gjort stickprovskontroller eller begärt ut kvitton.
– Vi har gjort bedömningen att de kontroller vi gör är tillräckliga, skriver Cecilia Werner, kommunikationschef på Tillväxtverket, i ett mejl till Aftonbladet.”
” Anledningen? Handläggarna har trott att stickprovskontrollerna görs automatiskt.”

” För knappt två år sedan, i juli 2012, skrev Dagens Nyheter om att myndigheten under en tvåårsperiod hade spenderat runt 16,5 miljoner kronor på konferenser och interna utbildningar – på slott, herrgårdar och spaanläggningar.

”Trerätters middagar, vin- och chokladprovningar, skoterturer i fjällen och spabehandlingar var inte ovanligt förekommande aktiviteter. Allt för skattebetalarnas pengar.”

” Sedan 2002 har regeringen beslutat om utbetalningar på 410 miljoner kronor till resurscentrum.

”En av de personer som har fått pengar för att bedriva jämställdhetsarbete i Jämtland är Margaretha Lindbäck, 47, som sedan 1995 har fått totalt 24 miljoner kronor till sina projekt. Av dessa kommer 5, 5 miljoner kronor från Tillväxtverkets satsning på resurscentrum.

Margaretha Lindbäcks jämställdhetsprojekt har varit av varierande slag. De har bland annat gått ut på att renovera lador och att göra i ordning en ishall. Men kvitton eller anteckningar om exakt vad projektpengarna har gått till eller kostnader för olika resor finns inte redovisade, enligt”